Offshore Windpark Egmond aan Zee

Het windpark Egmond aan Zee (OWEZ) is het eerste grote windpark dat in de Noordzee voor de Nederlandse kust is gebouwd. Het park bestaat uit 36 windmolens met ieder een vermogen van 3MW. Samen leveren zij duurzame elektriciteit voor meer dan 100.000 huishoudens. Dat is vergelijkbaar met een gemeente als Eindhoven.

De plek van het park ligt 10 tot 18 kilometer uit de kust bij Egmond aan Zee. Het totale gebied van het park beslaat zo’n 27 km2. Bij helder weer is het park zichtbaar vanaf het strand.

Door dit windpark op zee wordt bijgedragen aan de verduurzaming van de energievoorziening. Daarbij wordt de kennis en ervaring die met dit project wordt opgedaan, ingezet bij de toekomstige ontwikkeling van windenergie als duurzame energiebron. Het ministerie van Economische Zaken heeft het park ook duidelijk benoemd als demonstratieproject. [bron: http://www.noordzeewind.nl/]

TNO beheert voor NoordzeeWind een groot deel van de resultaten van het NSP-MEP Technologie programma.

Een deel van de NSW-MEP Technologie resultaten zijn echter vertrouwelijk. Per aanvraag wordt beoordeeld of deze gegevens aan derden ter beschikking worden gesteld.

Nadere informatie is te verkrijgen via mep-manager@noordzeewind.nl

Coördinaten: 51° 56′ NB, 3° 40′ OL

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt